Saturday, May 1, 2010

frenzship

Assalamualaikum,
Dah lame x mengupdate blog,
Bukan masa yg menjadi masalah,
Diri ni yg agak malaz n x tau nak update ape,
Tapi ari nie rase cam nak citer something,
N share ngan korang,


Apa maksud sahabat sejati??
Sudah ke kite dah bertemu ngan sahabat sejati??
Betul ke die sahabat sejati kite??
Persoalan ni bermain di minda ni….

Bagi amal, susah kite nak cari sahabat sejati,
Yg sentiasa bersama kita susah n senang,
Share something n prob,
Nasihat menasihati walaupun berat nak ungkap..
Untuk kebaikan masing2…

Sebagai seorg sahabat,
Diri ni pun x tentu boleh boleh menjadi SAHABAT SEJATI,
Dan sejujurnya menari sahabat sejati masih dalam pencarian…
Namun, sahabat2 yg ade di sisi kite,
Perlulah kite hargai dan sayangi walaupun x semestinye
sahabat sejati….

Bersyukur dgn apa yang ade,
Walaupun ade asam garam dalam persahabatan..
Dan x semua fikrah kite same…
Tetapi kejujuran, kefahamam
dan saling memperigati adalah satu akar dalam persahabatan ni…

all my frenz
Even hard to find the right one….
luv u all…

3 comments:

  1. SAHABAT SEJATI???...hmm soalan yg sma brmain di minda..huhu..
    sama2 lh kita melengkapi antara satu sma lain dn yg pling pnting HUSNU DZON dgn org lain...insyaAllah psti minda dn hati kita trselamat dri bnda2 yg xelok...aku ada la amal..insyaAllah selagi mmpu aku akn sentiasa dekat dgn amal..:)

    ReplyDelete
  2. huhu~~
    juz a simple statement myb..or galakan xtaula kan,,hee~
    'mulakan dgn diri anda yg menjadi sahabat sejati untuk sahabat2 anda yg len'..insyaAllah

    ReplyDelete
  3. sori ni komen aku....aku xpercaya sahabat ...rasanyA TIADA SAHABAT SEJATI KAT dunia fana' ni...yg ade keluarga yang sentiasa bersama..hati2 dgn kawan,pilih yg betul2 kerana kawan bole jadi lawan...tapi aku bukan xbg ko bkawan bole bkawan biasa2 je...

    ReplyDelete