Thursday, July 22, 2010

PeNcarIAN bERaKhIR...

umah oh umah...
alkisah pasal umah..
umah skrg ni bkn x best nk stay tapi nak cari angin baru duk ramai2..cdgnye 6 orang...amal,fifah,shah,k.sarah n lg 2 mayb amik junior dtg bln 9 nnt...i.allah...dalam mencari umah, mmg bnyk ujianla...sampai dah give up nak cr umah..:)disebabkn...

First umah,harga 350 jd...mafrusyah.3bilik..2 bilk air...memg klu masuk jatuh hatila..bilik mcm bilik pengantin...cantik sgt mcm harganyela...hihi:)..samapai berebut ngn fadilah husin n the gang..hihihi...akhirnye dua2 x pindah situ..sbb masalah keizinan x diluluskn dr pihak permai.

Second umah,harga 140 jd..bkn mafrusyah...2 bilik..1 bilik air...atas umah pengantin br k.nadiah n abg fauzi...tetibe satu hari,dapat berita mama tu ckp...org tu x jadi pindah...hati ni mcm dicarik2la kn...putus asa dh mcm mls nk pindah dh..tpi disebabkn supporter bg support..kitotg mencari..

third umah, harga 250 jd..bukan mafrusyah....besar sgt,,,best...4 bilik...3 bilik air...bilik besar...ni pun jatuh hati..tetibe satu hari...haris umah tu antar mesej, saya minta maaf tuan rumah dah jualkn umah nie....hati jatuh berderai..kitorg sdey sgt2..tapi disebabkn keinginan untuk berpindah tu still menebal...mencari n terus mencari...

satu hari, panggilan dari org arab..iaitu org yg beli umah ketiga kitorg survey...alhamdulillah die nak sewakan kat kitorg.....akhirnye setelah kesabaran turun naik turun naik..akhirnye pencarian berakhir...i,allah akan berpindah umah pada akhir bulan ini...syukur kehadrat illahi....:)

2 comments:

  1. agak penat mencari..tapi nnti yang nak mengangkat pon penat jugak tuh..

    tapi xpe lah..tahniah dapat pindah umah =) walaupun rasenye umah yg amal duduk tu dah ok.. tingkat bawah..senang n x penat..

    selamat pindah umah la ye =)

    ReplyDelete
  2. syukran..ustaz danial...nnt tlg2la ye mengangkat brg... umah skrg ok je tapi ade sdikit masalah..tu yg nak ubah angin...:)

    ReplyDelete